Да заредиш бензин, но да платиш на  вноски. Това може

...
Да заредиш бензин, но да платиш на  вноски. Това може
Коментари Харесай

Да заредиш бензин, но да платиш на вноски: Иновация в Русия

Да заредиш бензин, само че да платиш на  вноски. Това може да ви се коства необикновено, само че е реалност в Русия.  Увеличаващите се цени на горивата и намаляващите приходи в страната доведоха до ексцентрични за този бизнес услуги.

Услугата е създадена от Alfa-Bank и мрежата от бензиностанции Gazpromneft

Клиентите ще могат да заплатят единствено 25% от цената на горивото, което са заредили на бензиностанция. Останалите ще бъдат изтеглени от картата им на три равни заплащания, планувани един път на две седмици. Отбелязва се, че услугата е налична за картодържатели на всевъзможни съветски банки.

Според данни на Росстат цените на бензина през 2023 година са с най-значителен растеж измежду другите непродоволствени артикули (+7,2%). Поскъпването стартира от пролетта на 2023 година след изказването на финансовия министър Антон Силуанов, че държавното управление счита да редуцира обезщетенията от бюджета за сдържането на цените на вътрешния пазар. През юли съответните ремонти в данъчния кодекс бяха подписани от съветския президент Владимир Путин.

В края на август започнаха да постъпват тъжби за недостиг на горива в редица райони в страната

Това са Ростовска, Астраханска, Саратовска, Волгоградска, Новосибирска и Рязанска области. След това се извиха дълги опашки за бензин и в Калмикия, Крим и Краснодар. От министерството на енергетиката обясниха недостига със сезонното натоварване на жп линиите. Към това се добави и всеобщото потребление на жп цистерни за доставяне на съветските войски на фронта.

Дефицитът подвигна още повече цените на бензина. За да потушат надигащото се неодобрение, от енергийното министерство „ предложиха “ на бензиностанциите да намерят метод „ да сдържат цените на дребно на дизеловото гориво в селскостопанските райони на страната “.

В началото на септември цените на бензина „ Премиум-95 “ в европейската част на Русия усъвършенстваха нови върхове. На борсата в Санкт Петербург цената на дизела мина 75 000 рубли за звук.

Тогава държавното управление забрани износа на дизел и бензин като краткотрайна мярка за стабилизиране на цените на вътрешния пазар

Това не бе задоволително и при започване на октомври бяха върнати обезщетенията за петролните компании.

Цените обаче продължиха да бъдат много високи за руснаците. „ Федералната антимонопална работа на Русия стартира инспекция на петролните компании и е поискала информация за динамичността на изменение на цените на бензина и дизела от септември 2023 година “, съобщи РБК. Причината е, че макар че борсовата стойност на петролните артикули през декември 2023 година доста се снижи, това не е намерило задоволително отражение в цените на дребно, обясниха от ведомството.

Източник: Сега

Още вести четете в категорията Свят 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР